Assalamualaikum,

Update kali ni berkaitan hal hal keduniaan sket... Setelah sekian lama hall sy tak berubah wajah... Akhirnya.. sy buat sket transformasi di hall rumah sy.. Kena ucapkan tahniah kepada my wife, sebab berjaya membodek sy utk beli semua benda2 ni...

Rasanya, dah berbulan2 dia cuba pujuk sy buat perubahan di hall rumah sy.. Akhirnya, dia berjaya.. Bak orang kata, kalau kita minta sekali tak dapat, minta dua kali, kalau dua kali tak dapat, minta berkali2.. Insya Allah, dengan pelbagai teknik yg kita minta, akhirnya kita akan dapat...

Dan, Alhamdulillah.. sy guna duit hasil simpanan sy dlm pusingan2 yg terdahulu utk beli barang2 ni...

Sebenarnya, sy ada ambil gambar hall sebelum buat perubahan.. Tapi, ntah kat mana gambar tu cari tak jumpa... Ni jer gambar sebelum perubahan...

Pekerja sedang hack tiles tepi...

Lagi gambar hall sebelum perubahan... pekerja2 sedang hack tiles dan bersihkan ....

Kerja2 pemasangan lantai floor depot bermula
Pemasangan lantai hampir separuh siap

Lantai dah siap dengan new design...

Rasanya, tak molek kalau tukar lantai then tak tukar tv kabinet baru...

Tara..... Ni tv kabinet baru.. 10.5 kaki.. Sy beli di Pacific, Megamall Penang...

Antara sebab sy tukar lantai floor depot, because of you Farees... Ummi cakap carpet is not good for baby. Bila pakai lantai kayu ni, tak payah guna karpet.. So, Farees boleh berguling, bergolek dan bergerak ke mana2 tanpa sebarang masalah.. Seems like Farees also happy with new floor.

Hmmm.... alang alang tukar.. tukar terus set perabot... Ni set perabot yg baru...

Ni la new tv cabinet + new home theater set...

Zoom out.... gambar dari jauh hall rumah...
.
Alhamdulillah, my family and I are very happy with this new thing.. Bila masuk rumah, mula2 rasa macam bukan dlm rumah sendiri.. Banyak sangat perubahan dlm satu masa...
.
Biasalah.. kalau dah namanya perempuan.. dah banyak yg dibagi.. banyak lagi yg dia nak lagi.. hehe.. agak2 what's next? Maria tengah bodek sy tukar langsir pulak.. Bagi jadi design moden... Hmmm... Sy cakap, cukup2 lah.. nanti nanti lah... Kalau ada rezeki nanti boleh tukar.. But not soo soon as curtain skrg pun masih cantik lagi...
.
Oklah.. Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top