Assalamualaikum,
.
Minggu lepas sy busy sket ngan buat jalan utk ke tapak projek tempat baru di Bandar Baru. Utk ke tanah sy, sebelum ni memang dah ada jalan, tapi tuan tanah di depan tu tak bagi lalu tanah dia. So, sy kena la buat jalan rezab ni sendiri so that tak lalu lori di tanah dia..
.
Sy dah pun dpt kelulusan daripada JKR Kulim utk buat jalan rezab kat tanah milik JKR. So, insya Allah kalau buat reban lagi lepas ni tak dak la masalah jalan... Mudah mudahan...
.
Lepas dpt kelulusan dari JKR, kerja2 membersihkan tanah utk buat jalan dimulakan... Mula2 tebang semua pokok dan ratakan tanah.. Lepas tu masukkan tanah merah.. And then masukkan batu kasaran.
.

Back hoe sedang bersihkan kawasan utk buat jalan.. Tolak semua pokok...
. Lagi gambar back hoe sedang bersihkan pokok

. Antara pokok2 yg dibuang...

Dah bersih semua pokok, back hoe ratakan pulak tanah ....

Kemudian masuk tanah merah pulak utk ratakan tanah...
Tanah merah yg dah siap diratakan
Ni tanah yg sy beli tu...
Lagi gambar tanah... Seluruh tanah ni hutan kecil.. Tapi, bawah tanah ni penuh dengan batu.. Agak bersyukur sebab kos nak tambak tanah dah tak perlu...
.
To all reader, jangan salah faham... Jangan ingat sy dah nak start buat reban baru ni.. Sy pun tengah apply loan dengan bank. Lulus atau pun tak, belum tahu... Moga Allah beri yg terbaik...
.
Tolonglah doakan utk sy okey.. Sy dah sukat atas plan, tanah ni boleh buat 2 buah reban dengan kapasiti ternakan 60 000 ekor... Moga Allah beri yg terbaik... Amin..
.
Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top