Assalamualaikum,

Atas penghargaan sy kepada pekerja sy, pagi tadi sy bawa depa pi mandi manda di Bukit Merah Laketown. Trip ni sy memang dah janji kat depa... Kalau performance ayam pusingan lepas bagus, sy akan bawa depa pi jalan... Alhamdulillah.. pusingan lepas ok. So, kenalah tunaikan janji kat Bangla2 sy.. Semua pekerja ada 4 org, tapi yg pi ke sana 3 orang saja. Sebab lagi sorang tak mau pi jalan, dia nak rest kat reban.

Bertolak keluar dari rumah pukul 8.30 pagi, sampai sana pukul 9.00 pagi... Perghhh... TAK BUKAK LAGI.. Sy ingat kalau pi awal boleh balik awal... Lagi pun, skrg ni musim cuti.. kalau pi lewat nanti org ramai.. Susah nak bermandi manda...

Harga tiket.. Fuhhhh.. punya lah mahal.. RM25 per head just to for waterpark. Dulu RM21.. Skrg dah naik.. Apa mau buat.. beli aja la.. Kira belanja bebudak ni la... Masa di kaunter tetiba ternampak, DISKAUN UNTUK PENDUDUK DI DAERAH KERIAN... HARGA MASUK RM15 sahaja. Tapi hanya utk saya sorang aja la, untuk bangla still RM25...

Pekerja Bangla bergambar di pintu masuk Bukit Merah Laketown

Awal tak awal kami sampai, kami org pertama yg turun ke kolam mandi ni

Dan bila nak main bola ni, tak bukak lagi.. So, kena tunggu bukak pukul 10.30 pagi.. Dan still, kami yg pertama main bola tu...

Sliding ni pun kami yg rasmi main... Sy ambil gambar bangla tengah turun sliding... Fuhhh.. Best gila.. Rupa2nya, kalau nak naik sliding ni, tak boleh pakai seluar yg berzip. Kalau seluar berzip, tak boleh naik.. Sebab takut zip tu rosakkan board slider tu...

Bangla sy puas hati naik sliding ni. Terus naik turun, naik turun.. Ntah berapa kali...

Lepas naik sliding, naik Boomerang pulak.. Slide atas pelampung ni dari tempat tinggi...

Harun ready utk turun... One two ... GO....

Ni gambar Salam tengah turun ngan pelampung ...

Bila puas main, Bangla bergambar di depan pintu keluar... Tapi, pi mandi bersihkan badan dulu...
Lepas tu dia org cakap lapar la pulak, jam masa tu pun dah pukul 12.30pm, so kena belanja depa makan dulu.. Nasi Beriyani Berlauk Kambing Masak Masala... Perghhh Punya lah sedap... Lama dah tak makan sedap2 macam ni. * Dok tunggu bila la Maria nak masak yg sedap2....

Sebelum balik, Bangla ajak jalan2 pusing Laketown tu... So, ni gambar tepi Tasik Merah...

Sebelum balik.... TARAAAAAAAAAA.... Ada berani ka? Bergambar sambil KISS ular sawa... Takut gak mula2, tapi last2 memberanikan diri.. Panjang ular ni 3 meter berat 40 kg.. Jinak gilaa.... Bayar RM5 utk bergambar ngan ular ni..

Ni gambar ular tu memanjangkan diri .... Kalau ular senduk, sy memang tak berani. Tapi ular sawa, boleh la tahan sket..
.
Overall, Bangla2 sy berpuas hati dengan trip hari ni.. Takderlah banyak sgt yg sy belanja, dlm RM130 aja.. Kira ok la... Yg penting, tak der la Bangla2 ni stress ngan 'terpenjara' di reban ayam sy saja...
.
Oklah.. That's all. Banyak dah ni.. 3 entry sekali gus.. So, tunggu seminggu lagi baru update lagi blog ni.. Hehehe...
.
Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top