Assalamualaikum,

Hari Sabtu minggu lepas sy balik KL dan hari Selasa sy balik ke Parit Buntar. Org balik kampung di kampung, tapi sy balik kampung di KL. Alhamdulillah, perjalanan pi dan balik KL berjalan lancar. Perjalanan arah yg sy ikut memang trafic flow cantik.. Tapi, opposite direction jalan memang teruk... Dari Parit Buntar ke KL sy ambil masa 3 jam 15 minit.. Tapi member dari KL ke Parit Buntar ambil masa 7 jam pada waktu yg sama.. Just imagine how bad the trafic was..

Ni gambar dlm perjalanan ke KL... Ke arah selatan trafik bergerak lancar, ke arah utara trafik slow.. Jammmm yg teramat teruk.... Bukan ada accident pun.. tapi, ntah kenapa banyak kali kereta di opposite direction slow sampai tak leh jalan pun ada...

Agenda Ummi bila balik KL shopping... Shopping dan shopping.. Scholl kira kedai wajib la utk Ummi pi setiap kali balik KL.. Tapi kali ni kasut yg ummi berkenan tak dak saiz pulak... Farees duduk dlm stroller aja la...

Ni pi ke Tesco Ampang pulak... Farees dah boleh duduk atas troli... Tapi, dia cepat sangat boring... duduk kejap lepas tu nak kena ubah pi atas stroller pulak.. Dah boring, nak kena dukung pulak... Ni yg letih ni...

Farees atas stroller pulak..

Ni gambar cousin Farees yg lebih tua sebulan.. Qalish.. Qalish skrg dah tumbuh 4 batang gigi.. Then dan merangkak laju... Dan yg lebih hebat, dia dah boleh naik tangga dari bawah sampai atas sendiri.... Hmm.. Farees ni nak merangkak pun baru nak belajar...
.
Di KL, sy ada jumpa dengan Abg Mahadi, dia berminat nak buat ternakan ayam jugak.. Cadangannya di Kuala Selangor.. Kami borak dalam 2 jam... Sy cerita la apa yg patut pasal ternakan ayam ni.. Mudah2an membantu..
.
Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top