Assalamualaikum,

Minggu lepas, my wife dapat hadiah Helicopter Control masa tukar hadiah inter department... Alhamdulillah.. nampaknya.. hadiah tu bukan utk dia... tapi utk sy...

Masa sy test helicopter tu... masa ON ajer... sy tersilap tekan. Helikopter tu terus terbang laju ke atas dan terlanggar zink.. Dan terus blade dia patah... Aduhhhhhh.... Sayangnya... Baru nak rasa main helikopter control...... Dah terbantut niat sy yg suci tu....

Ni gambar helicopter and the remote..

Ni controller dia.. tapi heli ni boleh buat basic manuaver saja. Boleh naik turun dan kiri ke kanan saja... Walaupun nampak simple.. tapi agak complex bila nak control sebab sy tak dapat manual...

Pandangan atas blade yg patah....
.
Lepas tu sy minta Maria gi tanya bos dia yg bagi hadiah tu ada tak jual blade spare... The next day, Maria bawa balik blade baru.. Dan sy terus pasang kat heli tu.. Dan bila sy nak naikkan... tiba2 heli ni senget dan sekali lagi.. blade dia patah...
.
Aduh.... tension gila... Lepas bagitau my wife.. dia cakap.. sudah la.. simpan ajalah heli tu kat dlm almari buat display sudah la...Tapi, sy cakap la kat my wife... bagi lah sy peluang terakhir.. beli sekali lagi blade tu.. dan sy betul2 nak rasa macam mana nak main heli control...
.
So.. tgk la nanti macam mana.... Worst case... simpan aja lah buat display.... Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top