Assalamualaikum,

Sejak Farees lahir, dah macam2 yg saya beli utk dia... Kalau nak diikutkan, barang dia dalam rumah ni dah banyak... Mana2 tempat ada saja barang dia... Tapi, baru2 ni, saya tersedar saya belum beli mainan untuk Farees...

Before this, ada beli teether utk dia main dan gigit2... Tapi, mungkin sebab dia dah main teether tu 2 bulan... dia dah naik boring.. Sekarang kalau bagi aja dia main, dia akan buang.. dia macam dah boring main ngan teether tu...

So, Ummi Farees bagi cadangan utk beli barang mainan utk Farees. Abi pun cakap la, Ummi carilah apa yg patut.. Abi bayar aja... Dapat aja lesen ni, Ummi tanpa berlengah lagi terus cek kat internet barang2 mainan utk Farees dan terus beli...

"Abi, abi tahu tak.. Farees dah boring ni... langsung tak dak barang mainan... beli la barang sebutir dua mainan utk Farees.... Sian Farees... "

. Dan hasilnya, Ummi borong satu kotak mainan utk Farees.... Pendek kata, macam macam ada.... "Terima kasih Ummi sebab tolong pilih mainan utk Farees... And Terima kasih Abi sebab tolong bayar...."

Mainan pertama Farees... Drum.. Masa balik ke KL hari tu, Farees suka gila main drum sepupu dia punya... memandangkan Farees suka main drum, Abi pun beli la satu utk Farees... Plan asalnya, Abi nak beli macam drum Zikrie punya, tapi Ummi tak henti2 pujuk Abi beli drum ni utk Farees.... So, dapat la jugak Farees drum ni... Drum ni boleh sebut A, B, C ..... Z setiap kali kita ketuk... Atau boleh bunyi gendang macam biasa.. Tengok mode mana yg kita pilih... Farees suka gila main drum ni....

Ni pulak Stacking Block... Mainan utk Farees susun tinggi2.. Nampak macam menarik aja... tapi, Abi tak bukak lagi kotak mainan ni...

Ni pulak Stack Cups.... Utk Farees susun tinggi2 jugak.. Ikut saiz.. tapi bila bukak tadi, nampaknya Farees tak pandai lagi nak susun ke atas.. Apa yg Farees buat dia ketuk2 aja cup tu... Tengah2 ada bola... Farees suka ambil bola dan baling.. Dera Abi suruh kutip balik bola tu..

Ni giraffe... Masa tgk kat kedai Manjaku di Parit Buntar.. harga RM29.90.. Tapi onlie RM25.90, saja.. so Ummi pun beli la satu utk Farees.. comel jugak giraffe ni..

Dlm kotak ni ada dua mainan.. sebab beli dua sekali.. harga murah sket.. Abi pun tak tau mainan ni nama apa... Tapi, masa bukak utk Farees main tadi.. Farees macam dah tak ingat dunia..... seronok gila...

Farees dah hilang fokus... tak tahu nak main yang mana satu.. Macam kata P Ramlee dlm file Nujum Pak Belalang.. "Aku tengok ni, aku ambil ini... Aku tengok itu.. aku ambil itu" Semua mau... Tak tahu mana nak mula...Dah penat main sambil duduk.. Farees main sambil baring pulak.. tgk kaki tengah dakap giraffe... Drum pun dah terbalik sana sini... mainan2 lain pun dah berterabur.... Pendek kata.. puas Farees main mainan kali ni...
.
Last sekali.. Thank you Abi.. Thank you Ummi... Farees sayang Ummi.. Farees sayang Abi...
.
Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top