Assalamualaikum,

Alhamdulillah.. Semua clear kali ni. Baja taik ayam sy habis... Mula2 jamm jugak. Mula2 ada satu lori tu nak mai ambil 1000 beg. Tapi on the way ke reban, lori accident langgar motosikal. Dan penunggang seorang pak cik berumur 60 tahun mati... Lori kena tahan di balai polis seminggu.

Customer sy lagi satu pulak... Ada problem... Dia mau tapi lori dia sibuk... So, lambat sket dia clearkan baja tahi ayam saya kali ni.

Disebabkan lori kena tahan di Balai Polis tak leh keluar, sy sewa lori di sini utk hantar baja ke Gurun.

Tak pernah sy timbang berat baja ni.. Sebab sy tak tau berat.. Sy pun suruh la Bangla sy ambil penimbang... Dan timbang... Teka berat satu beg berapa???

33-36kg satu beg... Sy timbang dlm 5 beg...

Ni la lori yg sy sewa utk bawa baja taik ayam ke Gurun.. Sewa RM400 satu trip. Sewa dua trip

Bangla sy tengah susun baja atas lori.. Satu lori boleh isi 500 beg.

Lori bertolak lepas dah isi penuh. Ambil masa 2 jam utk isi semua beg ni..

Baja taik ayam diturunkan di Gurun. Utk kelapa sawit.

Baja taik ayam dah clear. Skrg Bangla sy tengah basuh reban.. Satu reban dah siap basuh. Lagi satu reban start basuh hari ni...
.
Ayam dijangka masuk minggu depan hari Selasa dan Khamis. 18hb dan 20hb Ogos. Nampak gayanya ayam ada dlm reban kali ni masa raya. Mungkin nak kena panggil kawan sy yg bangsa Cina utk mai jaga ayam masa raya nanti...

Wassalam

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top