Assalamualaikum,

Skrg sy free, masa berehat. Setelah 45 hari bertungkus lumus membesar dan menjual ayam. 2 Minggu ni masa sy spend dengan Farees and my wife.

Baja tahi ayam 1 reban dah clear. Lagi satu reban akan clear mlm ni. Mula2, tak dak siapa nak beli baja tahi ayam kali ni. Cuak jugak. Puas sy contact semua kawan2 yg biasa beli baja tahi ayam. Tapi, semua org tak mau beli.. Depa kata dah ada.. Perghh.. Cuak2.. Kalau baja taik ayam ni tak clear, macam mana nak basuh reban dan nak masuk ayam balik.

Sy call kawan sy, Leong Chee Choy, selalunya dia ada kabel nak jual baja ni kat mana2. Tapi, kali ni dia cakap dia pun tak dak contact. Tak dak sapa pun order baja dari dia kali ni.. Keadaan bertambah parah, sy terpaksa jugak la tanya kawan2 kalau2 depa ada kawan yg ada tanam kelapa sawit atau buat kebun.... Last2 sy dpt 1 contact, dia beli semua utk letak kat kebun dia. Lega rasanya, cumanya.. dia minta harga rendah. Sebeg RM1.70, nak buat macam man... Jual aja la...

Skrg Bangla tengah basuh satu reban... Lusa dijangka siap sepenuhnya basuh satu reban... Lepas tu, reban ni biar kering dulu and then taruh racun utk bunuh kuman... Lepas habis basuh satu reban, basuh reban lagi satu...

Ayam dijangka masuk 16 Jun dan 19 Jun ni... So, dlm masa ni, sy akan duduk rileks.. Dan Bangla terpaksa bertungkus lumus utk prepare reban so that ayam boleh masuk as per schedule.

That's all.. Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top