Assalamualaikum,

Smlm Farees warded. Hari Jumaat, Nurse dari Klinik Kesihatan Ibu dan Anak datang visit Farees di rumah. Dia advise bawa ke Hospital utk cek kuning ke tak...

Hari Sabtu, my mum bawa Maria and Farees ke Hospital Parit Buntar. I was very busy yesterday as lori ayam start datang pukul 10 pagi... So, tak dpt nak hantar Maria and Fareees ke hospital. Seawal minit pertama kena uruskan lori2 ayam ni...

Then, Maria call me, Farees warded due to juondis ( Kuning ). Perghhh... Sy kat reban... Maria and Farees pulak kat hospital. Waktu petang, sy curi2 kejap keluar utk visit Farees di wad....

Farees bawah lampu...


Bibik temankan Maria.... Tapi, bibik tak boleh tidur di wad.. Hanya ibu aja yg boleh duduk di wad... So, waktu mlm maria sorang saja yg duduk di hospital...

Ni waktu petang, maria tengah makan, bibik susukan baby... Then, me and bibik kena balik rumah.. tinggallah maria sorang2.. sian my wife..

Lepas tu lari balik ke reban.. kena timbang ayam yg seterusnya....

Pukul 10 baru habis tangkap ayam lori terakhir... dah lewat mlm.. Then, Maria call.. suruh hantar barang kat wad.. ada barang tak cukup... Masa tu Farees tengah nangis...
.
Aduh... badan pun tengah letih... pukul 10.30 mlm sy sampai di wad.... lepas mandi dan solat.. masa sampai Farees nangis teresak2... Ummi dia pun nangis gak.. Farees nangis sebab lapar. Ummi nangis sebab kena duduk sorang2 kat wad.. Bila Farees nangis, Farees berak.. Ummi nak kena entertain... Sian Ummi...
.
Pagi ni, pukul 8 pagi sy ke wad sekali lagi.. Hantar bibik utk tolong Maria jaga Farees.... Maria ckp semalaman dia tak tidur.. Dia nangis sebab letih sangat.. Lepas tu, dlm kul 8.30 pagi guard minta sy keluar sbb kejap lagi Dr nak lawat patient... so, sy balik dulu..
.
Lepas balik, sy tanya org ubat utk sakit kuning. Org advise sy utk cari Susu Kambing.. Puas sy call kawan2 yg ada info mana nak cari susu kambing.. Org ckp cari di Titi Serong, sy pun naik motor cargas ke sana... Pusing2 tak dak, banyak gerai yg sy rasa ada potensi ada susu kambing sy berhenti tnya, lepas 2-3 gerai sy berhenti tanya. Org cakap kat satu tempat ni ada jual susu kambing... Sy pun terus la ke sana.. Kalau tadi sy ke selatan, sy ke arah utara pulak.. Nak cari susu kambing punya pasal...
.
Lepas puas cari, jumpa la kedai yg dimaksudkan.. Dan jumpa la susu kambing tu.. Sy pun beli.. Lepas tu tak tau beerapa banyak nak bagi minum.. So, sy bawa balik rumah simpan di peti sejuk dulu... Nanti dah tau berapa banyak nak bagi, baru bawak gi hospital..
.
And pukul 10.30 sy ke hospital balik. Maria ckp dia nak balik... nak rest kat rumah.. So sy tinggal bibik di hospital utk jaga Farees..
.
Oklah.. hari ni very busy.. tak sempat.. Mcm2 hal.. nak berkejar ke hospital.. ayam nak keluar lagi... ditambah dengan kenduri kiri kanan rumah... Perghh... mcm mana ni..
.
Nak keluar dulu, beli kain lampin baby... Nurse suruh beli kain lampin..
.
Oklah.. Doa2kan kesihatan anak dan wife sy..
.
Wassalam...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top