Asslamualaikum,

Sepuluh hari aku bernafas bagai dalam lumpur, angkara kabel telefon dan internet kat kawasan aku kena curi... Aku dah berkali kali contact TM, tapi TM memang slow..... Slow gila.. Bayangkan dah 10 hari wayar kena curi, sampai skrg tak sambung2 lagi... Aku nak call TM lagi pun dah malas... Habis sorag sorang kena marah ngan aku bila aku call..

This weekend aku balik ke KL... itu yg boleh bernafas kejap... Boleh gak la nak cek internet... Tapi, nak update banyak banyak memang tak boleh la... Nanti la, kalau internet kat rumah dah ok... baru senang sket nak update...

Oklah.. Nanti aku balik Parit Buntar... aku call lagi TM.. Tekan dia org sampai kabel yg kena curi tu dipasang balik dengan yg baru...

Wassalam

3 comments:

  1. kami di TM pun tak larat nak "subsidi" pencuri² kabel tu. bila kami pasang kabel baru, kena curi lagi. Hang patut kena call polis sama supaya pencuri kabel tu kena cekup :p

    ReplyDelete
  2. Nak buat cam ner, sampai 10 hari down... mana tak tension.. harap lepas ni tak kena curi dah... kalau nak curi pun, curi la kat tempat lain.... jgn kat Simpang 4, Kg Kedah... Parit Buntar...

    ReplyDelete
  3. contohilah saya, gunalah maxis broadband, internet anytime,anywhre kecuali tempat takda coverage lah kan.

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top