Assalamualaikum,

Semalam aku pi ke Econsave. Kat situ ada jual ayam yg dah proses siap, sekali dengan kepala dan kaki, sekilo harga baru RM4.80....

Yg menjadi persoalannya skrg ni... Smlm aku call CP, tanya harga ladang ayam berapa sekilo, dan sales kata harga sekaragn RM4.30 di ladang.... Dia siap kata, 2-3 hari lagi harga akan naik lagi.... 2 hari lepas raya cina baru harga ayam akan turun....

Aduh... macam mana ni?? Harga di ladang mahal sangat, tapi harga di Econsave murah sangat.... Mcm mana Econsave boleh jual murah mcm tu.... Sama ada CP yg jual mahal.... Ataupun Econsave yg jual harga modal sebab nak attract pelanggan pi...

Wassalam..

3 comments:

  1. En. Firdaus masih tak paham nampaknya permainan dunia Ayam ni. Itu hari masa ayam RM 3, 2.90. depa beli banyak2...
    PAS tu sembelih dan masuk cold room. Skrg harga naik, depa keluar le ayam tu. Untuk harga semasa ayam sebenar kena riki di pasar2. Nasihat saya beli ayam kat pasar, itu yang the freshest. Visit me for more info at www.guitaril.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hebat, firdaus kena tanbah ilmu lagi dgn brader ni. Learn from the bestest.

    ReplyDelete
  3. Hmm.. kene tembak aku sebutir hari ni... Sebenarnya, pernah dengar pun benda ni.. cumanya tak perasan...tak teringat... lepas ni kena ingat dah...

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top