Assalamualaikum,

Hari hari, kita semua makan ayam. Makan KFC, makan nasi ayam, semuanya berkaitan dengan ayam. So, hari ni saya nak ajak korang semua tgk, mcm mana tangkap ayam utk masuk dlm bakul, before naik lori hantar ke market.

First, semua bakul dimasukkan ke dalam reban. Lepas tu, kita kena kepung ayam dalam satu kawasan utk memudahkan kita nak tngkp ayam tu.

Lepas dah kepung ayam, pekerja akan start tangkap ayam. Biasanya, Bangla2 aku ni tangkap ayam 10 ekor sekali tangkap. Bukan senang nak tangkap ayam 10 ekor sekali. Tgk gambar kat bawah.

First, tangkap ayam 10 ekor sekali
Lepas tangkap, angkap ayam ke bakul

Last, masuk ayam dlm bakul.

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top